top of page
image.png

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Ποιές είναι οι ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ των εργαστηρίων?
  -ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ διαρκούν 2 ώρες και διεξάγονται τις εξής ημέρες και ώρες: ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΜΑΔΑ 1 10.30πμ - 12.30μμ ΟΜΑΔΑ 2 16.00μμ - 18.00μμ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ 3 11.00πμ - 13.00μμ ΟΜΑΔΑ 4 16.00μμ - 18.00μμ * Για τα ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ παρακαλούμε να γίνεται η άφιξη 10-15 λεπτά νωρίτερα ώστε να μπορεί να αρχίζει το μάθημα στην προκαθορισμένη ώρα. -ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ διαρκούν συνήθως 1 ώρα και διεξάγονται κατόπιν συννενόησης με τους γονείς σε απογευματινές ώρες εντός της εβδομάδας. ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.00μμ - 18.00μμ 18.00μμ - 19.00μμ 19.00μμ - 20.00μμ -ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ που διεξάγονται σε ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ & ΜΟΥΣΕΙΑ, διεξάγονται τις εξής ημέρες και ώρες: ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 - 13.00 ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Κατόπιν συννενόησης για τις διαθέσιμες ώρες
 • Ποιός είναι ο ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ των εργαστηρίων?
  Τα εργαστήρια διεξάγονται κατά κύριο λόγο στο χώρο του στούντιο της Pencil Castle, το οποίο βρίσκεται Λεωφ. Αλεξάνδρου Παπάγου 23, 15773, Ζωγράφου, Αθήνα. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορούν τα ομαδικά και ατομικά μαθήματα να γίνουν στον χώρο του παιδιού, αλλά εκει υπάρχει ειδική χρέωση η οποία είναι διαφορετική από τις ορισμένες τιμές των εργαστηρίων και συμφωνείται κατόπιν συννενόησης, ανάλογα με τις ώρες, την τοποθεσία διεξαγωγής και τον αριθμό των συμμετεχόντων στο εργαστήριο. Για ομαδικά εργαστήρια που διεξάγωνται ΕΚΤΟΣ του χώρου της Pencil Castle, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ των 5 παιδιών.
 • Ποιός είναι ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ για κάθε εργαστήριο?
  -ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟ αριθμό συμμετοχών τα 3 παιδιά και ΜΕΓΙΣΤΟ τα 6 παιδιά. -ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟ αριθμό συμμετοχών το 1 παιδί και ΜΕΓΙΣΤΟ τα 2 παιδιά. Για τα ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ του χώρου του στούντιο της Pencil Castle, ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ αριθμός συμμετοχών μπορεί να φτάσει τα 10 παιδιά.
 • Τι ΗΛΙΚΙΑ πρέπει να έχουν τα παιδιά για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια?
  Τα εργαστήριά μας έχουν σχεδιαστεί για 2 ηλικιακές ομάδες. Αφορούν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Στα ΟΜΑΔΙΚΑ εργαστήρια τα παιδιά ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ για λόγους κατανόησης του περιεχομένου του μαθήματος ανάλογα με την ηλικία. Για παράδειγμα οι έφηβοι δεν μπαίνουν να συμμετέχουν σε τμήμα με παιδιά κάτω των 12 ετών και το αντίστροφο.
 • Ποιό είναι το ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για το κάθε εργαστήριο?
  -Το ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ έχει ΚΟΣΤΟΣ 25 ευρώ ανά συμμετοχή για κάθε ΗΜΕΡΑ του εργαστηρίου ( 2 ώρες μαθήματος Χ 12,5 ευρώ η ώρα μαθήματος). Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%. -Το ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ έχει ΚΟΣΤΟΣ 25 ευρώ ανα συμμετοχή για κάθε ΩΡΑ ατομικού μαθήματος. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%. -Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ έχει ΚΟΣΤΟΣ 10 ευρώ ανά συμμετοχή για εργαστήριο ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 1 ώρας και 30 λεπτών. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ 24%. Η Pencil Castle παρέχει ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για τις υπηρεσίες που παρέχει.
 • Μπορεί το ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ να αποτελείται από παιδιά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ?
  Ναι! Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί τμήμα με παιδιά που να έχουν διαφορά ηλικίας μέχρι και 3 χρόνια. Τα εργαστήρια έχουν δυναμικό χαρακτήρα και ποικίλουν σε βαθμό πολυπλοκότητας. Σε μια ομάδα που αποτελείται από μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, τα μικρά παιδιά μπορούν να συνεισφέρουν φανταστικά στην ομάδα, δημιουργώντας πιο απλά σχέδια και cut-out animations. Ο σκοπός μας στην Pencil Castle είναι να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να νιώσει σημαντικό μέλος της ομάδας στην οποία βρίσκεται.
 • Πώς μπορώ να ΚΛΕΙΣΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ γα το εργαστήριο που ενδιαφέρει το παιδί μου?
  Για να κλείσετε θέση για τα εργαστήρια μας μπορείτε να ακολουθήσετε τρεις τρόπους: α) Καλέστε μας στο τηλέφωνο +30 2107790099 β) Στείλτε μας email στη διεύθυνση info@pencilcastle.com γ) Πατήστε το κουμπί ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ στις σελίδες του website μας και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Για να κλεισετε θέση για τα ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, είναι απαραίτητη η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης, χρήση κάρτας σε POS , ή με μετρητά ώστε να γίνει η κράτηση θέσης. *Για την αποστολή του αριθμού ΙΒΑΝ επικοινωνήστε μαζί μας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Όταν επικοινωνείτε μαζί μας για να κλείσετε μια θέση, παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας για τα εξής: -Πώς λέγεται το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ στο οποίο θέλει το παιδί σας να συμμετέχει. -Ποιές είναι οι ημέρες και οι ώρες που σας ενδιαφέρουν. -Το ΟΝΟΜΑ του παιδιού και την ΗΛΙΚΙΑ του. -ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ που μπορεί να έχει το παιδί, σε περίπτωση που δωθεί κάποιο σνακ. -Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θεωρείτε οτι θα μας φανεί χρήσιμη ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε στο παιδί σας της καλύτερη δυνατή εμπειρία εκμάθησης.
 • Ποιοί είναι οι ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ?
  α) Για τα ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ είναι απαραίτητη η ΕΞΟΦΛΗΣΗ - ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ του ποσού μέσω - ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ και η αποστολή του ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ στο email: info@pencilcastle.com για να γίνει η κράτηση θέσης για το εργαστήριο. - ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ στο POS της Pencil Castle - ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ * Παρακαλείστε να αναγράφετε στην αιτιολογία της τραπεζικής κατάθεσης το όνομα του εργαστηρίου και το επώνυμό σας. β) Για τα ΑΤΟΜΙΚΑ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ η πληρωμή γίνεται ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ του ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, με ΜΕΤΡΗΤΑ ή μέσω POS. H Pencil Castle παρέχει ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ παροχής υπηρεσιών στο ΤΕΛΟΣ του εργαστηρίου.
 • Ποιά είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ σε περίπτωση που ενώ έχει γίνει κράτηση θέσης για το εργαστήριο, το παιδί ΔΕΝ μπορεί να παρευρεθεί?"
  Για να γίνει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ χρημάτων, η Pencil Castle πρέπει να ενημερωθεί 4 ημέρες ΠΡΙΝ την διεξαγωγή του ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ. Αν γίνει ενημέρωση την τελευταία στιγμη, δυστυχώς τα χρήματα ΔΕΝ μπορούν να επιστραφούν. Η Pencil Castle παρέχει ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ στο ΤΕΛΟΣ του εργαστηρίου.
 • Υπάρχει ειδική ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ?
  Ναι! τα ΣΧΟΛΕΙΑ μπορούν να έχουν ειδική κοστολόγηση για τα εργαστήρια μας. Το κόστος του κάθε εργαστηρίου για τις σχολικές μονάδες είναι 10 ευρώ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Στην τιμή αυτή συμπεριλαβάνεται το ΦΠΑ 24%. - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ: 15 παιδιά - ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 25 παιδιά Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, η ΕΞΟΦΛΗΣΗ του ποσού του εργαστηρίου, γίνεται μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ, ΠΡΙΝ την διεξαγωγή του εργαστηρίου και δίνεται ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ στο σχολειο.
 • Τα εργαστήρια αυτά είναι υπερβολικά ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
  Τα εργαστήριά μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον δημιουργικό ευατό και την κριτική σκέψη τους. Βασικός σκοπός του εργαστηρίου είναι μάθηση και η δημιουργία σε συνδιασμό με την διασκέδαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα εργαστήρια μας αποτελούν απλά ελεύθερη ώρα αναψυχής για τα παιδιά. Το animation είναι μια τέχνη που χρειάζεται προσοχή και υπομονή, πάθος για δημιουργία καθώς και καλή οργάνωση χρόνου. Στην Pencil Castle πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία μάθησης ώστε να μπορούν να ωφελούνται από αυτήν. Όταν συμμετέχουμε και έχουμε αγάπη γι αυτό που δημιουργούμε, τίποτα δεν φαίνεται τόσο κουραστικό ή δύσκολο. Βεβαίως η δασκάλα είναι κοντά στα παιδιά για να ακούει τις απορίες και τις ανάγκες τους και να παρέχει βοήθεια σε όποιο παιδί την χρειαστεί.
 • Εάν ένα παιδί θέλει να συμμετέχει στο εργαστήριο 2D ANIMATION, είναι απαραίτητο να συμμετέχει πρώτα στο εργαστήριο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ?"
  Κάθε εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΟΝΑΔΑ μάθησης για τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε εργαστήριο παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την ενότητα του εργαστηρίου, ώστε τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως σε αυτό χωρίς να έχουν κάποια κενά. Παρ'όλα αυτά, τα εργαστήρια ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ και 2D ANIMATION είναι πιο τεχνικά στη φύση τους και παρέχουν πολύτιμες γνώσεις βασικής σχεδίασης, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άριστα στο εργαστήριο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ.
 • Τί συμβαίνει αν το παιδί χάσει μια ώρα από το εργαστήριο?
  Τα ΟΜΑΔΙΚΑ μας εργαστήρια έχουν διάρκεια 2-3 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ώρα παρακολούθησης είναι σημαντική για το παιδί, ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί τη δομή του μαθήματος και να συμμετέχει ενεργά στη δημιουργική διαδικασία αργότερα. Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση άφιξης, θα βρεθεί τρόπος να ενταχθεί το παιδί κανονικά στην μαθησιακή διαδικασία. Αλλά για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος από το μάθημα, θα ήταν συνετό να μην υπάρχουν καθυστερήσεις αφίξεων των παιδιών στα ομαδικά εργαστήρια.
 • Το παιδί μου δεν μιλά ελληνικά. Είναι δυνατό να συμμετέχει στα εργαστήρια?
  Ναι, βεβαίως μπορεί να συμμετέχει κανονικά! Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου μας, η δασκάλα μπορεί να επικοινωνεί σε 2 γλώσσες, στα ΑΓΓΛΙΚΑ και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ με τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι για τα παιδιά που δεν μιλάνε ελληνικά, υπάρχει δυνατότητα μετάφτασης στα ΑΓΓΛΙΚΑ. Παρ'όλα αυτά, επειδή τα ομαδικά μας εργαστήρια βασίζονται στην ομαδική δουλειά και συνεργασία των παιδιών μεταξύ τους, θα ήταν βοηθητικό τα παιδιά που συμμετέχουν να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με άνεση. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού τμήματος με ομιλούμενη γλώσσα διδασκαλίας μόνο τα ΑΓΓΛΙΚΑ.
 • Τί ισχύει για τα ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ των παιδιών και τον ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ που χρειάζεται για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου?
  Η Pencil Castle παρέχει όλα τα σχεδιαστικά εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα παιδιά που συμμετέχουν. Η παροχή και χρήση του εξοπλισμού συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του εργαστηρίου. Κατά το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους τις σημειώσεις που παρέχονται από τη δασκάλα, καθώς και τα χαρτιά με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί. Τα ανολοκλήρωτα έργα παραμένουν στο εργαστήριο. Επίσης ο εξοπλισμός όπως, μολύβια, γόμες, peg σχεδίασης κτλ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ κατά το τέλος του μαθήματος.
 • Τί ισχύει με τα ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ στα ομαδικά εργαστήρια και το ΦΑΓΗΤΟ για τα παιδιά?
  Στο τέλος κάθε ώρας του ομαδικού εργαστηρίου εντός του χώρου της Pencil Castle, υπάρχει 10 λεπτο διάλειμμα για κάποιο σνακ, ώστε τα παιδιά να χαλαρώσουν περισσότερο και να μπορέσουν να αφομοιώσουν αυτά που μαθαίνουν καλύτερα. Η Pencil Castle παρέχει νερό, χυμό και κάποιο μπισκότο ή κουλούρι στα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Για τα εργαστήρια που γίνονται σε χώρους εκτος του στούντιο της Pencil Castle, για την δυνατότητα παροχής σνακ στα παιδιά γίνεται συννενόηση με τους γονείς, τον φορέα ή τον χώρο όπου θα διεξαχθεί το εργαστήριο και οι γονείς ενημερώνονται αναλόγως. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιο παιδί έχει αλλεργίες, παρακαλούμε πολύ ενημερώστε μας κατά την εγγραφή του στο εργαστήριο, ώστε να έχει η δασκάλα γνώση για το θέμα.
bottom of page